Orákulum: Dokonalost není nutná

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Olympské desatero - The Ten commandments

Milí čtenáři,

jak jste si z výše uvedeného článku všimli, již dávno jsem (nejen) na těchto stránkách uvedl jisté Desatero typické především pro zdejší kulturu Nového Olympu. S tím vším je důležité si uvědomovat, že stejně jako není vyloženě nutné dodržovat zákony křesťanského desatera, podobná situace je i v případě zdejší kultury. Dokonalost tudíž není automaticky vyžadována...

Než přikročím dále, povězme si důvody, proč se někteří lidé zajímají o magii (čili o využití své vnitřní duchovní energie) a to ať už teoreticky nebo i prakticky:

- naučit se reálnému kouzlení (například magické léčení nebo ovlivňování počasí)
- snaha být stále lepším (sebe-zdokonalování)
- stát se lepším (ale teoretickým) filosofem
- z pouhé zvědavosti

S tím vším souvisí následující... Jsou lidé (studenti magie), kteří slučují náboženské myšlenky s typicky magickými ideami. Někteří vedou své studenty k úplné dokonalosti. Sama magie však nikdy nebyla, není a nikdy nebude nic z toho, co třeba jen připomíná náboženství. Magie je tudíž "jen" neutrální nástroj.

Jestliže někdo má zájem na praxi magie především z hlediska samotného kouzlení, nemusí podstupovat skutečně náročnou a zdlouhavou cestu k dokonalosti nebo se učit pravidla nějakého náboženství. Některé základní pravdy jsou však podmínkou i při "pouhém" kouzlení beze snah o vyšší zařazení. 

Jinými slovy student magie může jakýchkoliv svých cílů dosáhnout i bez náboženského podtextu. 

V případě, že máte nějaké otázky či připomínky, pište je buď tady pod článkem nebo v rámci Chatovací místnosti viditelné v bočním menu těchto stránek.

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

Žádné komentáře:

Okomentovat