Přemýšlení: Jak lze bojovat proti OCD - další možnosti

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Doporučuji: Vše co vím o psychiatrické nemoci známé jako OCD - Obsedantně-kompulzivní porucha

Jak už jsem v minulosti říkal, s onemocněním jako je OCD (= Obsedantně-kompulzivní porucha), o čemž podrobněji píšu v mé příručce (ke stažení z horního menu "Knihy-Books" těchto stránek), nelze bojovat aktivně, ale výhradně pasivně. To znamená, (v krátkosti řečeno) že pro porážku OCD si musíte pro svůj život zvolit takový smysl, který je z hlediska výše uvedené choroby naprosto nenapadnutelný. Například v rámci duchovního smyslu života si (prokazatelně) OCD už dávno takzvaně "vylamála zuby"... a to je v mém případě fakt.

S tím vším souvisí následující = podrobná znalost sebe sama. To znamená, že člověk s touto chorobou, která se ho snaží zmást kdekoliv a kdykoliv je to jen trochu možné, musí stavět svůj životní cíl (smysl) pouze na takových svých základech (svých schopnostech, dovednostech, možnostech), které jsou pevné a plně jím ovládané. Jedině tak OCD nemá na čem stavět svůj vliv na nemocného, který může postupem času být až smrtelným...

S touto znalostí sebe sama, svých schopností a možností, obrátíte původní negativní vliv OCD na vliv pozitivní (ten vás naopak posílí mnohem více než bez přítomnosti OCD).

3 komentáře:

  1. V překladu řečeno, vytvořit si nový životní příběh a ten starý odložit :) Spojit se se svým vyšším já a vše je na dosah :) Hlavně si udržet energii a vibrace, prostě neustále být ve spojení a tvořit a tvořit celou svou bytostí až se ve vesmíru nemoc rozpustí a zharmonizuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak se to dá říct. Ale ta míra, tedy do jak velké míry by došlo k přeměně života u toho či onoho člověka, to není u každého stejné. Jak známo, všichni nejsou stejní. :)

      Vymazat
  2. Ano, všichni nejsme stejný (a to je právě na nás to nejkrásnější, to jak se úžasně doplňujeme a předáváme si určité poselství), ale každý má tu možnost toho dosáhnout, záleží do jaké míry tomu člověk věří, do jaké míry chce a do jaké míry se nechá ovlivňovat okolím a celkově celou společností :)

    OdpovědětVymazat