Orákulum: Daleko rychlejší a přesnější jsou obrazy než slova

Správně, je vhodné se do budoucna učit dorozumívání se za pomoci vnitřních obrazů, nikoliv slovy. Běžná komunikace za pomoci slov, tak jak to znáte v současnosti, již brzy s největší pravděpodobností skončí. Zdržuje totiž od toho, co je důležitější...

Jsem přesvědčen, že je zbytečné vytvářet univerzální jazyky ve smyslu třeba známého Esperanta (a tak dále). Každý takový jazyk vyžaduje zvláštní pravidla pro komunikaci (plus vlastník slovník), naopak v případě obrazů neexistují žádná pravidla.

Přesně tak, pro obrazovou komunikaci nejsou pravidla, neboť vše, co je třeba, je patrné ihned z dané myšlenky (= obrazu). To je pravda, ale na straně druhé toho je schopen jen ten, kdo umí na dálku komunikovat pomocí myšlenek aniž by nahlas cokoliv vyslovil či naznačil. A to je jediná (byť významná) překážka než se lidstvo bude moci naučit výše zmíněnou komunikaci za pomoci obrazů. Není to snadné, ale jde to.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit:

2 komentáře:

  1. Zajímavá myšlenka. Dnes vidím, že už méně se čtou tištěné knihy, kdo ví, jak to bude dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano... ale o tom tento případ není - tady jde o nejrychlejší způsob komunikace doslova s kýmkoliv (setkáš-li se někdy s mimozemskými bytostmi, domluvíte se ihned za pomoci obrazové komunikace - tak jak je v článku výše řečeno)

      Vymazat