Lučištníci a prakovníci v novém pojetí

6. 2. 2015 ve 13:03 | Kategorie: Válka proti IS | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související informace >>> Novodobí hoplíté - vojáci nového věku

Milí čtenáři,

minule jsme si pověděli takové ty nejdůležitější informace o hoplítech nového věku a dnes, jak už i nadpis napovídá, se zaměříme čistě na střelecké jednotky. A stejně jako výše zmínění hoplíté, ani střelci se neobejdou bez své duchovně posílené armádní výzbroje. Pokud o ni přijdou, jsou silně znevýhodněni.

Pojďme se v krátkosti podívat, jak naše střelce vnímala starodávná řecká armáda. Byli v boji využíváni již od nejstarších dob. Nejčastěji si je lidé představovali se zašpičatělou čapkou nebo kloboukem a rovněž s volnou tunikou a kalhoty. Pouzdro na luk měli zavěšené na opasku a tam měli i jistou zásobu svých šípů. Střelecké jednotky mimojiné chránily hoplíty.

Co se týká prakovníků, tak ti byli schopni docela slušného dostřelu, konkrétně až tři-sta-čtyřicet-sedm metrů, což bylo na tu dobu více než v případě lukostřelců (a ani dnes to není nic směšného). Prakovníci byli většinou oděni bez zvláštní výzbroje, měli jenom prak a vak s menšími kameny.  

Pojďme se však teďka zaměřit na novodobou podobu výzbroje lučištníků a prakovníků:

- obě zmíněné jednotky budou vybaveny hrudním pancířem, v rámci kterého působí duchovní bytost nížšího řádu (stejně jako i v jiných částech výzbroje); zde se však jedná o generování štítu okolo konkrétního vojáka (tím je myšlen štít okolo celého takového člověka - nejenom jedna strana)

- jak u praků, tak i v případě luků se jedná o vylepšenou, odolnější a přitom pořád velice pružnou konstrukci

- luk stejně jako prak obsahuje další duchovní bytost, jejímž úkolem je vytvářet neustále další nový šíp či kámen (což znamená, že střelci nepotřebují zásoby šípů do luků ani kamenů do praků)

- šíp je sestaven z kovu a součástí hrotu je extrémně silná výbušnina (takže lučištník při zásahu uvidí i mocný výbuch) a ta je schopna srovnat se zemí i celý středně velký rodinný dům

- v případě praků se opět jedná o extrémně výbušnou látku uvnitř kamene (takže opět platí že při zásahu se ozývá i silná exploze)

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat