Novodobí hoplíté - vojáci nového věku

5. 2. 2015 v 10:59 | Kategorie: Válka proti IS | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související informace >>> Výcvik prvních super-bojovníků proti Islámskému státu /IS/ - začínáme !

Milí čtenáři,

teď se podíváme blíže na staro-novou jednotku těžkooděnců. Nejedná se však o standardní obraz super-vojáků Nového Olympu. Hoplíté jsou sice chráněni duchovními bytostmi nižšího řádu umístěnými v jejich výzbroji, ale žádný z hoplítů nemá duchovní výcvik (takže když o svou výstroj přijdou, nemají žádnou duchovní sílu).

Než se pustíme do vzpomínek na taktiku boje z dávných časů, podívejme se na značně vylepšenou výstroj novodobých hoplítů. Dříve bývali chráněni zastaralými materiály, teď se přistoupilo k následujícím vylepšením. Vzhledem k celkové hmotnosti výzbroje se přistoupilo k posílení celkového svalstva (nejen) u hoplítů, díky čemuž budou schopni se výrazně rychleji a účinněji postavit svému nepříteli.

Nelze však na sto procent spoléhat, že nepřítel nemá (nebo nebude mít v brzké době) v záloze podobné super-vojáky či duchovní možnosti. Proto nestačí "pouhé" síly uvnitř jednotlivých částí výzbroje, ale je potřeba (podobně jako za starých časů) mít jistou taktiku boje. Tam, kde nestačí duchovní síly, tam musí nastoupit moudrost věků a co největší znalost možností nepřátel.

Náprsní pancíř, přilba, chrániče holení, těžký okrouhlý štít (dříve známý jako "hoplon"), meč a skládací dlouhé bodné kopí - to vše je vyrobeno z několika tenčích vrstev titanu.

Navíc každá součást je vybavena duchovní bytostí nižšího řádu s následujícími úkoly... 

Náprsní pancíř - energetický štít okolo celého vojáka, bytost je rovněž určena pro dodávání náhradních zásob energie (pro ještě větší posílení v případě nouze)

Přilba - bytost v přilbě dodává schopnost býti neviditelným, nikoliv však nepřítomným (což znamená, že je možné takového hoplíta zasáhnout i když je neviditelný) plus schopnost lepšího zaměřování v rámci vyhledávání tepelné stopy lidí či zvířat (atd.)

Chrániče holení - bytost v chráničích duchovně posiluje a zrychluje pohyb bojovníkových nohou

Těžký okrouhlý štít - další bytost se zaměřením na posílení energetického štítu (tento štít však posiluje jen přední část na rozdíl od náprsního pancíře který generuje štít okolo celého těla hoplíta)

Meč - další bytost je v meči a tato se stará o takzvanou "útočnou magii", což vojákovi dodává následující možnosti: z meče může vystřelovat dlouhý proud extrémně destruktivního blesku nebo může z meče šlehat silný plamen

Dlouhé kopí - je v prvé řadě skládací a je díky tomu pohodlně umístěno na bojovníkových zádech; v případě ztráty meče má tedy bojovník v záloze kopí s další bytostí za pomoci níž je voják schopen střílet kratší výboje energie blesku (nejsou sice tak silné jako v meči, ale i tak mohou rozhodnout o vítězství)  

Ostatní vzhled (nepovinný) - tmavě červený plášť a delší vlasy

Vzpomínky na taktiku boje hoplítů z dob vlády starého Olympu:

- dávní hoplíté bojovali v těsné formaci a když jeden voják padl, další za ním ho okamžitě nahradil
- hlavní taktikou bylo prolomit a prorazit nejbližší nepřátelskou linii (nebo ji přinejmenším obchvátit)
- obě nepřátelská vojska byla rozestavěna čelem proti sobě (čtyři nebo více řad hluboké)
- štíty v přední linii se do určité míry překrývaly a tak vytvářely obrannou hradbu
- hoplíté svá kopí drželi nad svými rameny (částečně přečnívala přes hradbu štítů)
- pokud nebyli hoplíté v těsné formaci byli i se svými štíty při útoku dosti zranitelní
- v případě početnějšího vojska se hoplíté seřadili k boji tam, kde byli chráněni přírodními překážkami
- tehdy neměli vylepšení za pomoci duchovních bytostí, a proto úspěch války byl hodně závislý na prvopočáteční srážce vojsk
- jak se první linie obou stran řítily k sobě, hoplíté se těsně před útokem rychle rozběhli (pořád se však více-méně drželi svého útvaru)
- těsně po srážce se obě linie snažily navzájem přetlačit dopředu proti svému nepříteli
- dokud se hoplíté drželi v těsné formaci, byly ztráty minimalizovány  

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

3 komentáře:

  1. Furt titan... Kdy se naučíš nějaký jiný materiál, který je vhodnější? Ty bys taky cpal titan úplně všude...

    OdpovědětVymazat
  2. Čedič je fajn! Je to takový frajer mezi nerosty. Už jen podle názvu!

    OdpovědětVymazat