Nejdůležitější věc: mít klid

23. 3. 2015 v 8:57 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV
Milí čtenáři,

jak už z nadpisu článku vyplývá, jedinou nejdůležitější věcí na světě i mimo něj, je (alespoň snažit se o) klid. Vždyť co by znamenal život bez tohoto (někdy až) privilegia ? A to platí za všech okolností a u všech lidí...

Někdo říká "já mám rád/a klid" a odpověď od jiného člověka zní "no ale nevypadáte zrovna v klidu" - a právě v tom to je - právě, že lidé neklidní jsou často závislí na vyhledávání klidu (chodí tedy na místa "vyzařující" jaksi klid). Takže někdo chodí do knihovny či do kina nebo prostě někoho uklidňuje si posedět se svými kamarády u piva v nějaké relativně slušné hospodě (každý má svou vlastní představu).

Ono tedy platí již z dob dávno minulých "protiklady se přitahují". A tedy člověk neklidný vyhledává prostředí (pro něj) vyzařující klid. Naopak člověk klidný vyhledává (ale ne vždy) prostředí (místy) agresivní a tedy neklidné, disharmonické. Nebyl by to první ani poslední případ.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat