Můj názor: Opravdu ministerstvo uhýbá hazardu ? A je v pořádku, když zubaři chtějí, aby si lidé platili za obyčejné plomby ?

15. 5. 2015 v 17:55 | Kategorie: Přemýšlení | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

včera, na cestě z Brna do Prahy, jsem se s ČT24 pozastavil nad otázkou, zda naše ministerstvo snad zlehčuje podmínky provozovatelům českého hazardu. Upřímně řečeno, já nevidím ani jeden jediný důvod, proč by se hazardu měly "házet klacky pod nohy". Pokud podnikatelé řádně odvádí daně, pak není žádný problém. Ovšem já se obávám, že politikům a občanům, kteří jsou proti hazardu, jde v tomto případě hlavně o ochranu lidí před jejich vlastní závislostí... a to je právě špatně. Totiž nikdo nikoho do ničeho nenutí, je to jenom o lidské hlouposti.

Jedna věc je poukázat na lidskou hloupost podobně jako v případě cigaret či alkoholu a druhou věcí je - proč by stát měl uhýbat, couvat a ztrácet nemalé peníze, jenom  proto, že někteří si neumí říct "dost". 

U hazardu je to úplně totéž, jako v případě tabákových výrobků. Jestliže si lidé neumí odvyknout, pak ať se léčí na psychiatrii a neotravují s tím stát. Nebyl by to první případ. Ale stát, dle mého názoru, by neměl ztrácet velké množství peněz a dost možná i samotné investory jenom kvůli výše zmíněným "závislákům".

Současně jsem se během zmiňované dvou a půl hodinové cesty do Prahy dověděl o nehorázném požadavku českých zubařů. Z ČT24 jsem vypochopil, že lékaři zaslali otevřený dopis politikům, ve kterém žádali, aby si občané sami dopláceli i na takzvané obyčejné plomby svých zubů. Dokonce si na to zaplatili speciální studii, aby svému požadavku dodali větší váhu. 

Pochopil bych ještě, kdyby zubaři žádali doplacení potřebné částky ze strany státu, ale rozhodně ne ze strany jednotlivých občanů. Nejhorší na tom je fakt, že by na to nejvíce dopláceli ti nejchudší. Zdá se, že čeští lékaři (zubaři) přemýšlí kapitalisticky a ne socialisticky - a to je špatně. Pokud půjdou takovou cestou dál a i politici jim "půjdou na ruku", peníze sice dostanou, ale  celkový počet pacientů bude razantně snížen (a tudíž opět i  příjem lékařů). Oni moc dobře ví, že by spousta chudých lidí prostě k tomu zubaři nešla, protože by na to občané neměli dostatek peněz. Opět se ukazuje, že kapitalismus nezná lidskou tvář. 

Proto jsem s  počátkem roku 2015 navrhl zatím neoficiální politickou stranu, která má být tvořena pouze lidmi, kteří si zvolili duchovní cestu (jedno-jakou). Nese název "Světová socialistická společnost". Jen duchovní nejsou závislí na okrádání státu a tudíž by bylo i více peněz a státní dluh by náhle byl výrazně snížen. 


S přáním pěkného dne,

Autor

2 komentáře:

  1. Chtějí tak donutil lidi, aby si pravidelně čistili zuby. To je vlastně pro ně prospěšné. :D

    OdpovědětVymazat