Duchovní praxe: "Ticho" v hlavě

10. 5. 2015 v 15:51 | Kategorie: Bohové - Gods | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
  1. Lukáš Přibyl: Integrace každodenní duchovní praxe
  2. Duchovní praxe: Dočasné hladovění posiluje ducha
  3. Více činit a méně časté využití slov
  4. Opatrnost studenta magie
Milí čtenáři,

to, že by duchovní praxe měla u každého vážného duchovního být plně automatizována, je už dávno samozřejmostí. A abychom se poposunuli o trošku dále, níže uvádím jedno z dalších mnou navržených cvičení, které lze praktikovat téměř kdykoliv a kdekoliv...

Praxe: "Ticho" v hlavě
(níže si pak přečtěte podrobnější vysvětlení)

- stojíte v obchodním domě
- za pochodu se s pomocí jednoduchých nádechů a výdechů rychle dostatenete do uvolněného stavu (vnitřně i vnějšně)
- všechny myšlenky hned rychle odstraňujete až nezůstane žádná (v tuto chvíli jste jako tělo bez ducha)
- nyní se Vaše činy uskutečňují čistě na základě aktuálního obrazu skrze oči  (bez hlubšího uvědomění)
- cvičení trvá (i za pochodu) přibližně pět až deset minut
- cvičení je úspěšné až tehdy, kdy dokážete (i za pochodu) nejméně pět minut udržovat ve své hlavě jen to, co Vaše oči vidí ve chvíli provádění samotného cvičení

Díky uvedenému jednoduchému duchovnímu cvičení jste si v běžném životě vyzkoušeli, jaké to je dívat se na něco, co vás současně nijak neovlivňuje. Vnímat něco a současně vás to nijak neoslabuje. Cítit něco a současně nevědět ani jak to voní, atd... Nevýhodou je, že jste jakoby "uvězněni" v "bublině", skrze kterou nevidíte nic dál (ale to je jenom po krátkou chvíli). 

Během cvičení byste měli být schopni reagovat na nejzákladnější mozkové povely. Ale jsou to jen primitivní reakce bez hlubšího uvědomění. Proto to na vás nemá hlubší vliv. Pořád si tak budete připadat jako tělo bez ducha. Tímto cvičením se naučíte okamžitě vytěsnit ze svého nitra všechno, co vás kdy nějak tížilo, "ochladíte se" a budete tak schopni vytvořit v sobě mnohem více energie než kdykoliv předtím. 

Výše uvedené ve spojení s dalšími cvičeními každodenní duchovní praxe Vám s každým dalším dnem umožňuje se stále více přibližovat faktickým možnostem bohů. 

S přáním pěkného dne,

Autor

Žádné komentáře:

Okomentovat