Můj názor na film: Klaun (Clown) 2014 (15+)

9. 3. 2015 v 19:25 | Kategorie: Filmy a seriály | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
  1. Utrpení v kolektivu ve spojení s matčiným fanatismem !
  2. Příběh (15+) skutečné Temnoty: Zavřený v psychiatrickém pekle
Ale teď už...

V dávných dobách, kdy nevěřících bylo pomálu, žili temní tvorové, jejichž obličej po letech zásahu mnohých skeptiků, změnil náhled lidí budoucích. Především jejich hlava nesla až podivně podobné znaky s dnešními tolik vyhledávanými baviči dětí. Roky plynuly a paměť se stávala křehčí a tenčí. Nakonec se na "ďábly" z černých dob zapomnělo. Nikdo si už nevzpomněl na jejich původ a viděli v nich jen obličej jakožto nástroj k pobavení dětí. Stali se z nich prostě klauni...

Jenže jak známo, tu a tam nějaké zrnko pravdy je přeci jen zachováno, stejně tak jako jsou i lidé podivíni, kteří si uchovávají moudrost věků sami v sobě. Byť jsou společností částečně pošlapáváni. Ovšem v tomto případě udělala společnost chybu.

Místo naslouchání starým moudrým slovům se nakonec dostali do sporu o život. Konkrétně jeden realitní makléř chtěl narychlo udělat svému synovi radost a našel v jednom starém domě v jakési zvláštní truhle docela zajímavý kostým klauna. Kdyby tak věděl, co ho ve skutečnosti čeká... prostě neodolal a vzal si to bez dalšího rozmýšlení na sebe.

Nebyl to obyčejný kostým. Byla to kůže... kůže dávného démona, který se skrze oblek dostal vždy na dalšího hostitele, skrze kterého požíral vždy další a další malé děti. Realitní makléř se sice snažil kostým sundat jak to jen šlo, ale už bylo pozdě. Dokonce i když se pokoušel spáchat sebevraždu, bylo to jakoby mu oblek propůjčil nesmrtelnost. I když se puškou střelil do úst, jakoby mu oblek prostě nedovolil zemřít. A netrvalo dlouho, po několika dnech se démon v muži usídlil natolik, že to všechno začalo nanovo... legenda nelhala.

Kdysi dávno se již jiní "podivíni" snažili ten kostým zničit. Ohněm, kyselinou a vším dalším, co by mohlo pomoci... ale marně. Nakonec sice nebylo obětováno další dítě, ale i přesto si démon něco vzal. Byl totiž jenom jediný způsob, jak tu kletbu ukončit. A tím bylo setnout hostiteli (tomu realitnímu makléři) hlavu, oddělit hlavu od zbytku kostýmu. Bohužel to znamenalo definitivní smrt především pro lidského hostitele.

Myslím si, že film má velice originální příběh, což mohu po shlédnutí desítek jiných hororů rád vyzdvihnout. Ne každý horor je tak kvalitní jako je právě výše nastíněný "Klaun". Myslím si také, že stojí za zmínku, abyste si všichni dávali dobrý pozor na věci, které jsou především hodně staré a pak něčím zvláštní, popřípadě až moc dokonalé (jak se tak říkává).

V každém případě bych se na vašem místě příliš nesmál prastarým legendám. Nikdy nevíte, co přesně z toho byla legrace a co naopak je pravda.

Pojďme se teď podívat na ukázku, co jsem našel na YouTube (15+)


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat